Daisypath - Anniversary

Followers

Thursday, April 7, 2016

Bertukar Kepada Produk Natural Dan Organic

SALAM SEMUA!!!

Lama aku tak update blog ni. Maklumlah dah ada blog baru. Cerita TTC semua cerita dalam blog baru. Macam2 cerita dan tips dalam tu. Sapa nak tau blog baruaku, sila email / komen kat bawah ye.

Anyway aku nak perkenalkan  bisnes kecil-kecilan ku ni

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
TTCian semua, dah bertukar ke produk organik dan natural ke belum?

Tahukah anda, produk yang banyak terdapat di pasaran kini dicemari dengan bahan kimia yang boleh menggangu sistem endokrin kita? Ia boleh mengganggu keseimbangan hormon dalam badan kita. SLS, paraben, pthalate, dea, peg dan lain-lain semuanya memberi kesan negatif kepada kesihatan kita termasuklah memberi kesan terhadap kesuburan kita. Ada juga bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser.

Jadi dari kesedaran itu, aku terinspirasi untuk menjual produk yang natural dan organik. Harapannya agar TTCIAN dan sesiapa sahaja di luar sana mempunyai pilihan untuk bertukar ke produk organik dan natural dengan harga yang lebih berpatutan. 

Memang ada jual produk organik kat luar. Produk organik tidak semestinya bebas dari bahan kimia berbahaya.  Jadi sebelum membeli tu, pastikan korang cek ingredient bahan tersebut. You will know what i am saying.

Antara bahan kimia yang terdapat dalam skincare, homecare ect.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Memperkenalkan ALEEYA POTION!!! Produk khas untuk penjagaan rambut. 

Ada dua produk buat masa ini, HIJAB POTION dan SHAMPOO SOAP BAR. Semuanya adalah homemade. More product will coming soon.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apa itu HIJAB POTION?

Pewangi rambut ke?
Atau
Serum rambut?

Hurmm.... nak jadi pewangi rambut pun boleh sebab hijab potion ni memang wangi.

Nak jadi serum rambut pun boleh sebab hijab potion membaiki rambut.

Tapi lebih dari itu fungsinya.

Hijab Potion adalah TONIK RAMBUT dan KULIT KEPALA.

Hijab Potion dapat memperbaiki rambut kering dan rosak. Rambut akan jadi lebih sihat dan 'shining'. Juga dapat mengelakkan bau kepam pada rambut. Rambut akan kekal wangi walaupun setelah dibasuh.

Untuk kulit kepala pula, hijab potion dapat mengatasi masalah kelemumur dan kegatalan kulit kepala
"Essential oil peppermint' yang terdapat dalam hijab potion membantu untuk 'stimulate' aliran darah ke akar rambut supaya rambut menerima khasiat yang cukup. Maka ia dapat membantu pertumbuhan rambut.

Jadi hijab potion ni boleh dikatakan "all rounder". Yang penting bahan yang digunakan adalah bebas dari sebarang bahan kimia yang tidak elok untuk kesihatan kita. Bonus, hijab potion ni wangi sangat. Jadi sangat sesuai untuk wanita yang bertudung yang selalu rambutnya bau kepam. Lelaki pun boleh guna tau.

KANDUNGAN HIJAB POTION
  • extract: bidara sidr, peppermint rosemary dan chamomile; 
  • virgin olive oil; 
  • sweet almond oil; 
  • virgin coconut oil; 
  • essential oil: peppermint, rose, eucalyptus, magnolia, sandalwood, agarwood, peony, cedarwood, bergamot.

HARGA: RM60 for 65ml

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
APA ITU SHAMPOO SOAP BAR?

🎊 Ia adalah shampu rambut dalam bentuk bar.

🎊 Shampoo soap bar bukannya invention baru, sebelum wujudnya shampoo cecair dan perapi rambut, masyarakat dahulu menggunakan shampoo bar.

JADI KENAPA SAYA PERLU GUNA SHAMPOO SOAP BAR?

🎊 You are left behind!!! Seperti fesyen, shampoo bar telah membuat kemunculan semula disebabkan semakin ramai orang mencari pendekatan yang lebih natural dan sihat untuk menjaga rambut mereka.

🎊 Shampoo soap bar dapat singkirkan rambut yang 'frizzy' dan melembutkan rambut. Rambut kesat selepas shampoo? Tunggu sehingga rambut kering. Anda akan tahu apa yang saya maksudkan.

🎊 sudah tentu shampoo bar bebas dari bahan kimia merbahaya seperti SLS, paraben dan pewangi sintetik. Anda tahukan bahan kimia ini diserap oleh badan kita dan seterusnya boleh mengganggu sistem endokrin badan kita.
.
‪#‎ShampooSoapBar‬ by ‪#‎AleeyaPotion‬ di'infuse' dengan minyak aromaterapi rosemary. Minyak aromaterapi rosemary ini terbukti dapat 'promote' pertumbuhan rambut dan memberikan kesan bersinar terhadap rambut.
.
KANDUNGAN SHAMPOO SOAP BAR
  • Olive oil
  • Castor oil
  • Water
  • Lye
  • Rosemary essential oil

HARGA: RM25 for 100gram


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ANTARA TESTIMONI PENGGUNA


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Haaa.. best tak? best tak? Aku pun dah guna. Nak jual, mestilah kena guna dulu. Aku suka sangat hijab potion tu. Wangi. Even dah basuh rambut pun baunya still melekat. Then bila sembur kat kulit kepala, rasa sejuk je. 

Shampoo soap bar tu, bagus sangat. Ia singkirkan product residue dari rambut kita. JAdi mula-mula pakai rambut kesat. Tapi lepas kering jadi lembut.

Ini juga adalah antara usaha TTC aku untuk menyingkirkan produk yang penuh bahan kimia. Produk-produk kat luar tu semuanya penuh dengan xenoestrogen. Sian badan kitakan? PCOS, endometriosis, fibroid, ect... semuanya disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon. Xenoestrogen adalah salah satu penyebabnya. Sian hati kita terbeban nak proses estrogen yang tak sihat ni.

Selain Aleeya Potion, aku juga jual produk GET CLEAN SHAKLEE. Get Clean Shaklee ni adalah produk penjagaan rumah yang natural. Ada sabun basuh baju, dishwahser, dan multipurpose cleaner (basic H). Aku suka sangat dengan basic h shaklee ni, Act as multipurpose cleaner dan tahan lama pula tu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jadi, meh cuba produk Aleeya Potion dan Get Clean Shaklee dari saya.

Whatsapp or mesej: +60102835450
COD: KLCC (Mon-Fri) dan Taman Melati 
Pos seluruh Malaysia

Nak email pun boleh. Tapi lambat sikitlah if compare mesej terus.
InysaAllah more natural brand coming soon.

p/s: Jemput follow ig or fb page saya: organic_war

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...