Daisypath - Anniversary

Followers

Tuesday, July 2, 2013

Wedding Inspiration: Centerpiece a.k.a hiasan meja makan tetamu

Assalammualaikum semua...

Sedang aku browsing Pinterest, terjumpa gambar-gambar centerpiece yang cantik dan menarik. Nak DIY pun boleh. Mari aku kongsi centerpiece yang cantik di mata aku. Mungkin gambar-gambar ni boleh bagi inspirasi kepada B2B di luar sana.

Comel. Letak air dalam balang, pastu letak lilin atasnya. Dah habis guna, boleh buat sebagai perhiasan rumah.


Sweet kan? Sesiapa yang kreatif dengan riben, boleh lah buat macamni

Simple but yet stunning. Guna je bekas yang lutsinar. Letak sekuntum bunga hidup atau artifisial.

Boleh guna botol mayonis ni. Kumpul banyak-banyak ye botol mayonis ni. Mason jar ni pun boleh beli. Dekat Giant ada jual mason jar ni.

Wow, useful. Cucuk gula-gula batang pada polestrin bulat tu. Dah comel. 

Ini aku paling suka. Guna beg kertas coklat tu je. Jimat. Dalam beg kertas tu, letak batu atau apa-apa yang berat supaya tak melayang kertas tu.

Guna tin milo boleh tak? cantikkan?

Jadi,apa lagi, B2B kat luar sana yang suka DIY, bolehlah ambil idea-idea ni. 


12 comments:

  1. MG pun dah start kumpul tin susu,tin makanan kucing..hahahah..jenoh dok kumpul :P

    ReplyDelete
  2. Wah.. excited.. nanti dah siap, bolehlah share.... :-)

    ReplyDelete
  3. Yong pun suka tengok gambar2 kat pin interest ni.. siap buat folder centerpiece lagi.. hehe

    ReplyDelete
  4. Addictedkan pinterest ni. Dulu sebelum kahwin, browse pasal kahwin. Sekarang browse pasal home decor pulak...

    ReplyDelete
  5. hehe..nnt bila dh kawen msti yong jd mcm zarith jg..search pasal home decor. ngeh3x

    ReplyDelete
  6. Rasanya macamtu jugak... mesti search pasal home deco atau pregnancy... jeng jeng jeng... hihiih

    ReplyDelete
  7. Sya dulu semangat psl centerpiece nih. skang jadik malas. asal ntah. huhu

    ReplyDelete
  8. Sya: takpelah.. nanti datanglah rajin tu. Zarith pun sebelum kahwin ada fasa malas. Semua benda taknak buat. Taknak ambil tahu pun. Semoga Fasa malas Sya cepat berakhir..

    ReplyDelete
  9. SFaezah: Suka juga gambar 1st tu. Cantik dan kemas je.

    ReplyDelete
  10. zarith...
    suka yang cucuk lolipop tu... ni bole buat tuk set up candy buffet ni... yeay!

    ReplyDelete
  11. Eddany: Ha'ah kan.. boleh wat untuk candy buffet juga!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...