Daisypath - Anniversary

Followers

Tuesday, November 6, 2012

Wedding Preparation#29: Sticker for doorgift jar

Kesinambungan dari cerita di sini, maka untuk entri ini aku mahu kongsi gambar hasil hiasan doorgift jar.

Sticker yang sudah di cetak

Jar bersama reben dan TQ tag yang dapat percuma masa buat kad kahwin

Tadaa.... inilah hasilnya

Lagi satu gambar...

Design sticker itu direka oleh adik bongsu aku. Dia guna online software je. Dah siap design, dia save sahaja sebagai gambar.

Jumlah kos untuk satu botol adalah lebih kurang 80sen
1. Jar = 69 sen
2. Riben + sticker = +- 10sen

Cadangnya nak bubuh biskut aiskrim dalam tu. Satu tin besar dalam RM50. Ni kat kedai biasa. Harga borong has yet to be check.

Babai...


16 comments:

  1. Comel2. Kte pon plan nak buat cmni juga. Agak2 okay ke utk tahun depan. Huhuh. Semoga sume berjalan lancar dear.

    ReplyDelete
  2. Heee..same. linda da design da tq tag,mmg planning jar nk buh biskut aiskrim jugak..;-)

    ReplyDelete
  3. katne beli jar ni leh dapat rm 0.69 sebotol?

    ReplyDelete
  4. haah la..kat mne beli jar rm0.69 ? pling murah linda penah jupe rm0.80 je...

    ReplyDelete
  5. murah La jar 69 sen!!! huhu

    nnti update ktne bisc murah ek =)

    ReplyDelete
  6. bestnyer dah nk ready dah.....

    ReplyDelete
  7. cantik la adik awak dsgn stckr tu, best gak idea gune jar ni kan :) sedap plak bskot aiskrm tu :)

    ReplyDelete
  8. bestnya ada org tolong buatkn...nona ni semua kena buat sendiri...cuma yg lain tolong masukkan doorgift je. Kiut nama biskut aiskrim, nona pun guna spice jar letak biskut tu, kt kedah depa paling biskut biji asam hehe..

    ReplyDelete
  9. Sha: ok gak tu... Tapi saya tak tahu trend tahun depan apa... hihihi

    Linda: eh, sama pulak kita. hihiihi

    Sya: hihihi itu sebab boleh terbeli jar tu. hihihihi. Ok, nanti kita update biskut tu

    Cik Mah: best memang best. tapi nervous gak.. huhuhu

    Khadijah: Oklah. Dia cita-citanya nak amek design kos ni. tapi takde rezeki lagi

    Nona: Tolong ada makna tu. Kena bagi upah kat diorang ni, baru rajin sikit nak buat. hehehehe

    ReplyDelete
  10. Sya utk wed nnti tempah kt K.Mai (lurvering).da baya deposit da.hahaha (semangat kan)

    Sya xrajin nak DIY2 nih.kamu nye jar beLi ktne??sticker wat sendiri mkne nye kene print atas sticker La ek??pergh..gigihh..i likeee..! hehehehe

    ReplyDelete
  11. jar rm 0.69 jer zarith? memang terbaek plus ngan sticker wat sendiri tu! haha!..

    ReplyDelete
  12. Sya: owh ramai jugak b2b tempah ngan dia kan?dia haritu wat promo rm1 tu kan? Jar ni beli kat jalan kuala kangsar. Yang dekat dengan VR Star. Tapi kedainya buruk je. Tak tau nama kedainya.

    Ha ah print atas kertas sticker. Buat ramai-ramai. Adik adik, mak, ayah and tunang tolong sama sama buat. Hihhih

    Loy: hihihihi kebetulan jumpa yang murah. Ayah berkenan, terus rembat..

    ReplyDelete
  13. Sya tempah yang promo RM1 tu.after tunang teros decided kate amik skaLi utk wed.gpon maLas nk pk psL deco2 da.tp kamu punye nih cantek!!sya suke jar cmni.tp kLW yg cmni, kt Lurvering harge die mahaL sket

    xpe La..nnti kLw sya g sne sya tgk2 kot2 ade g juaL jar cmni (ngn price cm kamu dpt 2) though Sya da beLi, tp kot2 org Laen nak, bLeh la meng-sharing is caring kan.. =)

    ReplyDelete
  14. mana adik awak design? Nk link dia bole? :)

    ReplyDelete
  15. Sya: ha ah.. boleh sharing sharing kan. Tapi kat kedai tu barang barangnye memang murah...

    Honey lalala: baru tanya adik. Dia design kat pizap.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...