Daisypath - Anniversary

Followers

Wednesday, October 24, 2012

Wordless Wednesday: Asid Folic

Tengah tengah blogwalking, terbaca pasal acid folic ni. Sepatutnya aku dah stat kena makan asid folic ni<--3 bulan sebelum merancang untuk pregnant. Wah, nampak sangat tak sabar nak ada baby. hihihi

Untuk apa ek acid folic ni? Kata mudahnya untuk senang mengandung dan mengelak kecacatan kepada anak yang dikandung. Ok, jom amek acid folic kat klinik.

p/s: apa lagi persediaan korang untuk kahwin nanti?

10 comments:

  1. bgus mkn asid folic, elok kalo pregnnt nnti. linda pun skrang start diet, mkan supplemen n vitamin c..ade lagi 6-8 buln sebelum wedding..hihi. dlu x pk pun

    ReplyDelete
  2. Tu la. Sibuk buat persiapan kahwin sampai tak teringat nak makan apa apa supplement... huhuhu

    ReplyDelete
  3. asid folic..first tyme dgr..nak search japp..thanksss zarithh:))

    ReplyDelete
  4. xstart mkn lg jugak... sob2
    minggu ni lah nak pergi pharmacy.. (^_^)

    ReplyDelete
  5. owh, dah leh start makan ye? ingat ke bile dah pregnant baru start makan :) bestnye tak sabar nak dapat baby ye :)

    ReplyDelete
  6. Wahh! Ni mmg Semangat waja nk kawen trus bunting pelamin ni. Hehehe.. gdluck ya!

    ReplyDelete
  7. kite bru 3 days start makan and tetibe arini my mom bg baju maternity die dulu2. hiihii.. org ckp acid folic nie elok for pertumbuhan baby nnt, so xkesah la nak bunting pelamin ke x, bgs for wanita and our future baby :)

    ReplyDelete
  8. ingatkan lepas preggy baru boleh makan.hehehe

    ReplyDelete
  9. Teha: thanks mention my name in ur entry. Your entry lagi detail

    Diyana: silalah beli di pharmacy :-)

    Khadijah: tak semestinya dah pregnant baru boleh makan. 6 bulan sebelum pun dah leh makan :-) hihihi.. nak baby sebelumnumur 30 hihi

    Miss fiancee: betul betul. Baik untuk baby:-)

    Pelangi chenta: erk... sebelum pun dahleh makan. Lelaki pun leh makan :-)

    ReplyDelete
  10. Loytha'san: tak kisah bunting pelamin ke tak, tapi nak baby cecepat. Hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...