Daisypath - Anniversary

Followers

Saturday, October 27, 2012

Wedding Preparation#26: Drama bunga penanggah

Akhirnya siap juga bunga penanggah. Setelah sedikit drama.
Alkisahnya, aku terlebihh rajin, duk kemas box box yang dipenuhi bunga bunga, riben riben dan segala macam lagi. Barang yang taknak, masuk dalam tong sampah. Bunga penanggah dah diasingkan dalam satu plastik lain.
Selesai kemas. Sampah semua sudah dibuang. Rileks, mandi dan makan. Kemudia nakla bubuh duit ke bunga penanggah. Cari cari tak jumpa. Alamak, mak dah gabra. Takut ayah marah. Aku pulak rilek je. Cari cari tak jumpa, dahlah. Aku anggap dah terbuang dalam tong sampah lah. Beli or DIY yang lain je lah. Tapi mak nak jugak cari. Satu hari takleh tido mencari bunga penanggah. Ye la, mak taknak ayah membebel.
Akhirnya, jumpa juga bunga penanggah kat dalam plastik bunga manggar. Fuhh semua orang lega. Tadi, bertungkus lumus menyiapkannya. Hasilnya:

8 comments:

  1. hoho, mesti kalut gila kan.. tapi takpela, brg ni mmg camni.. time nak, ilang.. time taknak, ada je menari2 depan mata

    ReplyDelete
  2. Kite tak kalut. Mak kite yg kalut.... :-)

    ReplyDelete
  3. rilex je nak bt lain,kalau sy dh nangis dh..hehehe

    ReplyDelete
  4. cantik La..cmne wat nih??

    penanggah 2ape?yg sya taw -org yg toLong2 kan..?betoL ker??

    ReplyDelete
  5. zarith..nk gtaw, nnti maybe sya snak survey2 photographer and videographer (ade ker vid??) kt area perak..found that kamu Letak byk Links kt bLog kamu..promise me that u won't delete/remove them ek..huhuhu. I might need them one day..huhuhu
    (drama puLak kt cni.hehehe)

    ReplyDelete
  6. Cik Saila: Nak wat camne dah jadi camtu. Tapi nasib baik jumpa hihihi

    Sya:ha' ah orang yang tolong waktu majlis. Orait no hal. Semua link akan kekal di sini. hihih

    ReplyDelete
  7. hehehehehe ...
    slalu nye mak2 ni yg akan jadi kalut satu mcm kn ...
    iera ingat time tunang dulu mcm2 hal jadi ...
    alkisahnye dia sendiri lupa mana dia letak ..
    dari kain baju nk pkai time tunang sampai la ikan yg nk digoreng pon hilang ..
    having so much fun tgk dia kalut 1 mcm (jaaattttt )

    ReplyDelete
  8. Iera: hahahas.. tu lah .. mak yang kalut lebih. Kite rileks je.... hopefully majlis nanti berjalan lancar

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...