Daisypath - Anniversary

Followers

Wednesday, October 3, 2012

Wedding Preparation#13: DIY Kasut Kahwin?

Waktu lunch hour tadi aku berjalan-jalan kat mall. Pastu terserempak satu kedai ni...


Ye kedai kasut Tiamo. Kan aku sekarang tengah beria-ria nak cari kasut kahwin. Survey here. Not bad kasut-kasutnya. Yang lagi best, kedai ni ada jual clip  on aksesori  untuk kasut. Macam kat bawahni...


Cantikkan. Ni salah satu designnya lah. banyak lagi design lain. Aksesori ni hanya perlu klip je kat kasut. Tiba-tiba datanglah idea untuk DIY kasut kahwin. Kasut berkenan dah ada, cuma tak beli  lagi sebab tak tahu nak design bagi cantik macamana. 

Maka sekarang hunting untuk mencari bahan-bahan DIY. Yeay!!! bukan apa, clip on kat Tiamo ni semua cantik cantik. Tapi harganya 1/3 dari harga kasut. Ok, ok, jom DIY je lah. Jimat sikit. 

Antara kasut Tiamo

p/s: Mula-mula duk pikir nak lekat blink-blink je kat kasut. Tapi  nanti adakah aku akan pakai lagi kasut itu bila diletak blink-blink. Makanya clip on aksesori lagi ideal. Rasa taknak pakai clip on aksesori boleh buka. Rasa nak pakai clip on aksesori, pasanglah balik. Weeeee!!!!

p/s lagi: semua gambar adalah google. But seriously kasut-kasutnya sangat best...

9 comments:

  1. comeL2!!

    bpe harge cLip 2??sya x-terpk nk DIY sbb da taw mmg xcreative! huhu

    nnti kamu upLoad end resuLt taw

    ReplyDelete
  2. Harga clip on aksesoris kat tiamo ni rm50++. Sebabtu nak Diy. Doa-doakan saya tak hangat hangat taik ayam nak diy ni. Dalam minggu ni nak cari barang diy, hehehe

    ReplyDelete
  3. Harga clip on aksesoris kat tiamo ni rm50++. Sebabtu nak Diy. Doa-doakan saya tak hangat hangat taik ayam nak diy ni. Dalam minggu ni nak cari barang diy, hehehe

    ReplyDelete
  4. seriously sangat comel.. :) kedai dia pon comel kan? suka masuk. walaupun tak beli pon

    ReplyDelete
  5. Shizansyafik - yang kat gambar tu tak tau katne. Yang sayacpergi dekat klcc

    ReplyDelete
  6. comel..even tiamo ni ade kat piramid, linda x pernah masuk lagi. padahal selalu lalu lalang depan Tiamo ni.

    ReplyDelete
  7. Linda - cuba cuba la masuk. Haritu masa masuk kedai tiamo tu, ada sale 50%...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...