Daisypath - Anniversary

Followers

Tuesday, October 16, 2012

Diet#5: Tips kurus cara saya

Masa balik kampung weekend haritu. Emak aku kata aku dah kurus. Yeay! haruslah aku gembira kan. Mak tanya aku wat pe leh kurus. Rahsianya....

Jeng, jeng, jeng!!!

Oopss belum lagi. Terover excited pulakkan.

Selain daripada makan supplement lecithin dan kawal portion makanan (macam tak kawal pun), saya mengamalkan bersauna tiap-tiap hari. Itulah rahsianya.

Walaupun tak sampai lagi target (target aku bukan untuk turun beberapa kg. target aku adalah untuk muat pakai baju favorite aku balik), offcourse aku happy. Dan rumah aku takde scale pun nak timbang berat badan. Plannya nak redeem points credit card. Tapi tak redeem lagi.

Berbalik kepada sauna tadi.

Aku beli online je sauna ni.  Orang tu datang pasang kat rumah aku.  Ada pelbagai jenis sauna ni.  Pilihla mana yang berkenan dan within budget korang.  Orang tu tunjukkan cara-cara nak guna sekali. Servis sangat berpuas hati.

Aku baru guna tiga minggu sauna ni. Sangat suka. Tapi make sure minum air banyak lah.

Sejak ada sauna ni, aku jarang joging. Bukannya taknak jogging. Tapi aku tahu kenapa aku taknak jogging. Sebab lutut aku masih sakit lagi. Jadi terpaksa lupakan aktiviti high impact seperti jogging ini.

p/s: mak aku suruh aku minum sd2. Tapi berbaloi tak? Sesiapa yang pernah try sd2 ni share lah k experience.

p/s2: bagi mengelakkan pertanyaan berulang kali... aku sertakan website tempat aku beli sauna ni k... www.saunamu.com

11 comments:

  1. ayong pernah try! haha..minum alsd2 tu insyaAllah blh turunkn berat badan dgn syarat kena ikut arahan dia iaitu x blh mkn karbohidrat lgsg..klu nak pun maksimum 35g sehari...ayong minum 3 tin (1 tin tahan seminggu), so 3 minggu minum..average turun berat setiap minggu dlm 2 kilo..klu exercise, sauna semua, mgkn blh maksimumkan lg penurunan berat tu...=)
    p/s: produk ni ok, tp make sure beli dekat dealer yg btl2 OK sbb skrg byk tiruan...hehe...

    ReplyDelete
  2. zarith..mhal x sauna tu..nk beli jugak. :)

    ReplyDelete
  3. Ayong: tak makan karbo tu yang payah. Hahaha. Anyway satu tin berapa gram and harganya?

    Linda: ada macam macam jenis sauna ni. Harga pun lain. Pergi terus ke laman webnya ye www.saunamu.com

    ReplyDelete
  4. hehe...1 tin tu x igt bape gram, tp cukup2 untuk minum 8 scoops sehari tuk seminggu..hrga biasa rm180 1 tin..mula-mula mmg rasa ssh...tp sbb pkir nak kurus masa kawin, kuatkan smgt..skrg dah mgu ke 4 x mkn ns...hehe...klu x blh avoid semua, at least jgn mkn nasi lgsg n jgn minum air manis..tp masa minum alsd2 tu ayong mmg avoid karbo btl2, sbb bila mkn karbo trbyg2 rm180 rugi klu berat x turun...hehe...

    ReplyDelete
  5. zarith kite pnh la nk try sauna ni..
    tp x terbeli2 pun
    takot nnt terbengkalai je x pakai
    so.. diamkan dlu.

    ReplyDelete
  6. tunang daku minum sd2..
    lost 7kg dalam masa tiga minggu...

    cube laa..
    cume kene disiplin makan..
    kompom berjaya..

    ReplyDelete
  7. Ayong: tu tak tahan harganya tu. Kebarangkalian untuk konsisten adalah rendah... huhuhuhu

    Bintanghati: setakat ni saya konsistenlah. Tiap tiap hari buat. Kecuali kalau balik kampung. Rasa berbaloi beli

    InaYusoff: wah... hebat... tapi nak disiplin tu yang susah. uhuhu

    ReplyDelete
  8. syoknya sauna dirumah...ikut suka nk buat berapa kali kan...nk tido dlm tu pun boleh hehehe..nona pun tgh diet gak ni lps raya hrtu naik 4 kilo kahkah bedal ketupat pnya psl..sib baik dekat2 wedd ni dh turun 5 kilo fuhhh...mari sama2 diet agar kita selim melim nti hehe

    ReplyDelete
  9. wahhh bestnya sauna! congrats awak sebab dah turunkan berat badan. hmm sd2 tu mungkin bagus. tapikan, pada opinion kita, better turunkan berat cara natural. tak perlu beli2 suma tu. duit lagi kan hehe. sauna, jog dan jaga makan pun dah bule turun. dah terbukti dah kan? :) takut kalau minum sd2, bila dah tak minum, susah pulak nak jaga makan balik. sbeab kita bukannya akan beli sd2 tu selama2nya. betul tak?heeee. just an opinion :)

    ReplyDelete
  10. rajinnye cik zarith kte ni bersauna :) selamat bersauna...mak sha pernahla makan alsd2.tp more utk kesihatan.

    ReplyDelete
  11. Nona: kena beli penimbang gak ni. Sebab tak tau brapa banyak dah susut. Jom diet sama sama :-)

    Zila: itulah masalahnya.. saya bulan nye jenis konsisten kalau benda yang kena makan ni. Jadik takut membazir. Macam herbalife dulu, sampai expired tak minum minum

    Sha: hihihi kena rajin sebab mak dah kpmplain. :-).. ayah saya minum yang alsd1 punya. Untuk kesihatan juga.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...