Daisypath - Anniversary

Followers

Friday, September 28, 2012

Wedding Preparation#10: Cash deposit to vendors

Today, I had pay deposit to vendors. Banyak jugak abis arini.

PHOTOGRAPHER
Photografer required us to deposit 40% of package price. Done deposit it today. Yeay! Tapi before majlis kene jumpa lagi sekali photographer untuk confirm konsep gambar nanti. Suppose we got free pre-wedding shoot. Tapi macam sekarang tengah bz a.k.a tak sempat nak balik kampung. Makanya planning nak tuka kepada post-wedding. Photographer tu pun tak kisah.

KAD KAHWIN
Kad kahwin lagi. Yep, kena deposit 50% of package price to procede with printing. Kalau tak, naya tak siap kad kahwin i nanti. This vendor selalu bagi aku sakit kepala. Kene monitor closely vendor yang ni. Hopfully semua berjalan dengan lancarnya.

LAIN-LAIN
Yeay! Esok sabtu and planning esok adalah untuk mencari baju untuk pengapit @ Masjid Jamek. Tempat yang paling bahaya sekali untuk kocek ku.

P/S: Tadi mak kol, cakap kain untuk jahit baju melayu adik aku tak muat. :-(. Beli untuk dia 5 meter je ( atas nasihat jurujual). Sekali bila hantar tailor, tailor cakap budak comel sorangni kene 7 meter. erk..... Terpaksa beli kain lain. Taktaula boleh dapat macam harga haritu atau tidak.

6 comments:

  1. yaaaa~
    disebabkan dah ujung2 bulan aka nak gaji....
    makanya duit pun dgn lajunya kuar~ hehe

    saya pun esok & lusa nak kena pg bayar deposit mcm2 benda...

    ReplyDelete
  2. kan.. laju je duit kuar. Tapi nasib baik saya dah reserve skit skit duit untuk bayar vendor. JAdi takde la tersa sangat...

    ReplyDelete
  3. yaaa ini baru p'belanjaan bijak.. hehe

    ReplyDelete
  4. bagosa!kene keep track kLw x, xsedar jek da over budget.huhu

    ReplyDelete
  5. bagos..!

    Sya arini dpt gaji ingt nak start asingkan duet gaji starting this month. pLan nk baya deposit door gift. hahaha.semangat giLe kan?? =)

    ReplyDelete
  6. betul.. perbelanjaan bijak... risau nanti nak dekat dekat kahwin banyak pakai duit. sebab tu simpan sikit sikit.

    bagus, better asingkan duit gaji siap siap.... baru tak terasa sangat duit hilang. hehehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...