Daisypath - Anniversary

Followers

Friday, September 28, 2012

Diet#3: Supplement - Lecithin part 2 - the side effects

Sambungan tentang lecithin. last time aku cerita tentang kebaikan lecithin ni kan? Kali ni aku nak cerita kesan-kesan sampingan lecithin ni.

Pertama sekali, sesiapa yang alergik kepada soy product, tak boleh ambil supplement ni. Aku tak alergik, tapi aku tak suka minum soya. Rasanya tak sedap.

Kesan Sampingan Soy Lecithin

1. Masalah penghadaman seperti diarrhea
2.Perubahan berat badan (offcourse lahkan?)
3.Tak lalu makan
4.Pening, muntah, pitam dan confusion
5.Tekanan darah rendah (ni nak tau senang je, klu korang tengah duduk tetiba korang terus bangun and rasa nak pitam, itu tandanya tekanan darah rendah)
6. Blurred vision

Teruknya kesan sampingannya... TAPI.....

Kesemua kesan sampingan itu adalah disebabkan oleh pestisid dan bahan kimia yang terdapat dalam tanaman soya tu. Yela sekarang ni kan tanaman semuanya disembur dengan racun serangga dan macam macam lagi. Jika tak diproses dengan sempurna, masih melekatla sisa racun itu.

Entry seterusnya, macamana untuk pilih product lecithin yang betul...

Till then...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...